Wat is een stijltang?

Je hebt er vast en zeker ooit van gehoord, en wellicht heb je er al eentje in het bezig: een stijltang. Eigenlijk is een stijltang een hitte tool met twee keramische platen waartussen je het haar kunt klemmen. Door het haar door deze keramische tang te halen, kun je er een mooi glad effect mee bereiken. Over het algemeen wordt een stijltang voornamelijk gebruikt om het haar steil te maken, maar het kan ook een haarstyler zijn die zorgt voor slag of krul in je haar. Hierover later meer.

Diverse merken stijltangen

Wanneer je online (of op deze website) wat research doet naar stijltangen, zul je zien dat je constant dezelfde merken voorbij ziet flitsen. Remington, Braun en Chi zijn drie voorbeelden van bekende stijltangen die over het algemeen zeer goed worden ontvangen door het grote publiek. Echter ligt dit ook aan je haarstructuur. De ene zal voor droog haar een stuk beter zijn, terwijl de ander een hogere maximale temperatuur heeft, waardoor deze extra geschikt is voor sterk krullend haar.

Verschillende technieken

Zoals we in het begin al vermeldden, kan een stijltang ook gebruikt worden om slag of krul in het haar te maken. Dit ligt volledig aan de techniek die je gebruikt. Wil je graag slag in het haar? Plaats de stijltang op ongeveer 2/3 van de pluk en haal het haar door de tang terwijl je de tang een kwart slag draait. Het resultaat is een mooie halve krul met een natuurlijk effect. Wil je een echte krul? Draai dan de pluk óm de stijltang én draai de stijltang een halve slag. Gebruik echter wel een stijltang die hiervoor geschikt is.