Stijltang gebruiken

Hoe gebruik je een stijltang?

Bij het gebruik van een stijltang zijn enkele zaken zeer belangrijk. Je wilt natuurlijk het mooiste en meest steile resultaat en dat kan alleen bereikt worden als je je aan enkele basis regels houdt. Wanneer je haar namelijk pluizig en dood uitziet, heeft het gebruik van een stijltang een averechts effect en zal het dus niet zorgen voor de reactie waarop je hoopt. Daarom geven we je wat life-saving tips waarmee jij je haar perfect kunt stylen middels een stijltang.

Maak je haar goed droog

Er is niets zo slecht dan nat haar stylen. Wanneer het haar niet goed droog is en wanneer je het dan vervolgens met een stijltang gaat stylen, dan verbrand je het haar. Overigens zijn er wel enkele stijltangen voor nat haar op de markt, welke dus wél geschikt zijn voor nat haar. Maar voor overige stijltangen is het een absolute no-go.

Gebruik een hittebestendig product

Het haar is niet gemaakt om tegen zulke hoge temperaturen opgewassen te zijn. Daarom is het dus van groot belang om een hittebestendig product aan te brengen in je haar, bijvoorbeeld een hittespray of een heat protector crème. Overigens kun je ook multifunctionele heat protectors aanschaffen. Deze beschermen je haar niet alleen tegen de hitte, maar zorgen ook nog eens voor fixatie, glans en/of volume. Twee vliegen in één klap!

Werk pluk voor pluk

Haar stylen met een stijltang dient pluk voor pluk te gebeuren. Dit heeft twee redenen. Ten eerste wordt een pluk beter steil gemaakt wanneer deze niet te dik is. Het resultaat is dus beter. Daarnaast loop je bij een te dikke pluk het risico dat je te vaak over een pluk heen gaat om een goed resultaat te bereiken, waardoor de bovenste haar laag veel wordt blootgesteld aan hitte, wat een verbrand resultaat kan veroorzaken.

Terug naar overzicht