Krultangen

Haar krullen met een krultang? Dat is mogelijk voor zowel lang als kort haar. Afhankelijk van de lengte van het haar kun je kiezen voor een bepaalde dikte krultang. Het ijzer heeft een bepaalde diameter en aan de hand daarvan kun je bijvoorbeeld een grote of een kleine krul maken. Over het algemeen is een grotere krul mooier dan een kleine krul, maar dit kan ook heel persoonlijk zijn. Er zijn zelfs krultangen waarvan je het opzetstuk kunt vervangen. Dit is dus helemaal ideaal, want zodoende kun je per dag bepalen of je kleine krullen maakt, of dat je kiest voor een grove natuurlijke krul.

Van Babyliss tot Chi

Krultangen zijn verkrijgbaar van diverse merken, onder andere Babyliss, Chi en Instyler. Er is altijd een krultang te vinden die geschikt is voor jouw haartype. Zelfs extensions kunnen gekruld worden met een haarkruller, maar ook daar dien je rekening te houden met het type krultang. Er zijn speciale tangen die uitermate geschikt zijn voor extensions zodat deze niet beschadigd raken. Verder zijn er ook tangen die zeer goed werken op droog, gekleurd en fijn haar.

Het nut van een krultang

Er zijn weinig mensen die een natuurlijke volumineuze slag in hun haar hebben, en er zijn veel dames die dit erg graag zouden willen hebben. Met een krultang is dit te bereiken. Door te kiezen voor een grote diameter tang, creëer je een grove en grote krul die zeer natuurlijk valt. Het haar krullen met een krultang hoeft dus niet te betekenen dat het haar zeer 'nep' en 'gemaakt' zit. Door het haar vervolgens nog een beetje te vormen met de vingers, maak je er helemaal een natuurlijk zittend kapsel van. Bekijk de onderstaande artikelen voor meer informatie over het krullen van het haar en informatie over de beste krultangen.