Krullen maken met een stijltang

Krullen maken met een stijltang

Hoewel een stijltang veel wordt gebruikt om het haar steil te maken, is het ook een perfecte hitte tool om het haar te krullen of te golven. Hiervoor is echter wel een speciale techniek vereist. Door de stijltang op een bepaalde manier rondom een pluk te draaien, krijgt het haar een mooie pijpenkrul óf juist een schitterende golvende slag. Ben je benieuwd hoe je dit moet doen? Lees dan vooral verder:

Haar krullen met de stijltang

Begin sowieso weer met het aanbrengen van een goede hittebeschermer. Verdeel je haar in secties en begin aan de onderste haarlaag. Neem één pluk van de onderste haarlaag en zet de stijltang iets boven het midden erop. Vervolgens knijp je de tang dicht, neem je de pluk haar in je andere hand en draai je deze óm de stijltang heen. Vervolgens draai je de stijltang een halve slag, zodat het pluk haar beneden uit de stijltang komt. Trek de stijltang nu voorzichtig naar beneden totdat het haar helemaal door de stijltang is gegaan. Je hebt nu een mooie krul in je haar!

Nog wat overige tips

Fixeer je krul meteen met een beetje haarspray zodat deze lang blijft zitten. Borstel je haar door voor golvend haar met slag, in plaats van een echte heftige krul. Wanneer je toch liever voor een heftige krul gaat, dan kun je elke krul even vastzetten met een klemmetje tot je de rest van het haar gedaan hebt. Vervolgens spray je je hele haar in met haarspray en haal het haar pas los als de haarspray goed in het haar zit. Ga met je vingers door het haar om het ietwat los te maken, en je coupe is helemaal klaar!

Terug naar overzicht