Haar krullen

Hoe krul je je haar?

Haar krullen met een krultang vereist een beetje oefening, maar het resultaat is schitterend. Je dient dan wel op de hoogte te zijn van de technieken én in het bezit zijn van de juiste tang. Wij geven je graag de nodige tips die je nodig hebt om een mooi krullend hollywood kapsel te maken.

Welk kapsel wil je creëren?

Allereerst dien je te bedenken welk kapsel je wilt maken. Ga je voor losse Victoria's Secret Angels krullen, of kies je voor een sterk krullend opgestoken kapsel? Afhankelijk hiervan kun je de juiste diameter krultang kiezen. Voor opgestoken krullen kies je een kleinere diameter, terwijl je voor de grote natuurlijk krul logischerwijs voor een grotere diameter. Wij gaan met de onderstaande tips even uit van een grove natuurlijke krul.

Prep je haar

Een goede voorbereiding is het halve werk. Allereerst dient je haar helemaal droog te zijn. Nat haar krullen met een krultang is een zéér slecht idee. Vervolgens zorg je ervoor dat er een goede heat protector in je haar zit. Deze zorgt ervoor dat de hitte het haar niet te veel aantast. Tenslotte zet je ook een styling spray klaar die je krullen kan fixeren.

Het haar krullen

Haar kullen kan op verschillende manieren. Over het algemeen krul je je haar met een grove krultang op ongeveer 2/3 van het haar. De haar aanzet dient niet gekruld te worden, aangezien het haar op natuurlijke wijze dient te vallen. Verdeel je haar in secties, zodat je aparte plukken kunt nemen die gekruld worden. Te dikke plukken krullen niet goed en zal dus niet het resultaat geven wat je wil hebben.

Fixeer je krullen

Wanneer het haar gekruld is, kun je je krullen loshalen met je vingers voor een natuurlijk effect. Vervolgens kies je voor een fixatie spray zoals haarlak om je krullen de hele dag te laten zitten. Kies voor een niet plakkende variant voor het natuurlijke effect.

Terug naar overzicht