Haar föhnen

Hoe föhn je je haar?

Het haar drogen en daarna in model föhnen is een vak apart. Het is dan ook niet voor niets dat kappers er voor naar school moeten om de nieuwste technieken onder de knie te krijgen. Haar in model föhnen vereist per kapsel een andere aanpak. Een korte pixie föhnen is natuurlijk anders dan een lange coupe met laagjes. Wij leggen de basis uit om een kort, medium en lang kapsel te föhnen zodat je je haar gemakkelijk in model kunt brengen.

Kort haar föhnen

Begin door het haar te voorzien van een dotje styling mousse en een hitte spray. Vervolgens creëer je volume door tegen de haarrichting in te föhnen. Wanneer je het haar vanaf de wortel verwarmt, zal het veel beter blijven zitten. Zorg ervoor dat je je haar wel voldoende laat afkoelen.

Medium haar föhnen

Bij medium haar is het noodzakelijk om wat meer aandacht te schenken aan het drogen van de punten van het haar. Bij de wortel dien je het vervolgens een beetje omhoog te föhnen zodat je wat meer volume creëert. Afhankelijk van het kapsel dat je wilt, steil of slag, kun je je techniek aanpassen. Door het over een borstel steil te föhnen, krijg je een mooi gepolijste, steile, glanzende look. Wanneer je het haar om een ronde borstel heendraait en vervolgens heet droog föhnt, krijg je een mooie slag in het haar.

Lang haar föhnen

Het föhnen van lang haar zodat het uitziet alsof je van de Victoria's Secret catwalk komt? Dat is mogelijk! De angels staan bekend om hun mooie, golvende en glanzende manen en dit is ook voor jou binnen handbereik door de juiste föhn technieken te gebruiken. Zet de föhn aan de haaraanzet en zorg ervoor dat je daarmee volume erin krijgt. Vervolgens kun je de lengtes goed drogen door deze te polijsten met een ronde borstel. Daarmee creëer je glans én een speels effect in het haar.

Terug naar overzicht