Je haar föhnen

Het föhnen van het haar is een must voor praktisch elk haartype. Droog haar kun je polijsten door het te föhnen met een grote ronde borstel. Wanneer je krullend haar hebt, dan kun je het nóg krullender krijgen door het met een diffuser te föhnen. Futloos en dun haar kun je meer volume geven door het op de juiste manier te föhnen. Ook kort haar dient in model geföhnt te worden omdat het anders tijdens het slapen alle kanten op gaat zitten. Daarom is het van belang om het haar droog te maken en meteen in model te brengen. Je ziet dus dat er voor elk haartype een manier bestaat om het haar mooi te föhnen.

Diverse merken föhns

Er zijn diverse merken die handzame haardrogers aanbieden. Babyliss en Babyliss Pro zijn twee merken die een groot assortiment föhns aanbieden. Afhankelijk van je wensen en budget kun je absoluut een goed apparaat vinden bij dit merk. Ook Remington is een goed voorbeeld van een merk dat veel bekendheid heeft vergaard door de jaren heen. Tenslotte is er Chi, Philips, Carmen, Braun en nog veel meer te vinden.  Er zijn zelfs mini haardrogers verkrijgbaar die ideaal zijn om mee op vakantie te nemen. Zo kun je overal ter wereld je haar mooi in model brengen.

Haardroger opzetstukken

Een haardroger wordt veelal geleverd met diverse opzetstukken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een diffuser. Dit opzetstuk is een grote schijf met pinnen, waar je het haar op laat “vallen”. Je kunt het haar op die manier met slag of krul drogen. Er zijn ook precisie opzetstukken waarmee je de luchtstroom concentreert en zodoende dus zeer precies kunt föhnen. Daarnaast zijn er ook opzetborstels waarmee je het haar kunt drogen en borstelen tegelijk.